В сферата на информационните технологии, фирма Компютел ООД още от създаването си е акцентирала върху разбирането и вникването в проблемите, желанията  и изискванията на своите клиенти, предлагайки им консултации и препоръки за реално изпълними решения.
Компютел ООД предлага консултации в сферата на информационните технологии.

Ние можем да Ви дадем съвет как да структурирате кабелната си система при изграждането на своята локална мрежа, как да изберeте устройствата (активното оборудване), които са необходими за свързване на компютрите и сървърите в мрежа, както и връзката им към глобалната мрежа. Нашите високо квалифицирани специалисти, ще Ви насочат и помогнат при изграждането на виртуални частни мрежи (VPN), при преноса на данни и глас в реално време (IP телефония), включително и през Интернет (VOIP).

Ако работата Ви е децентрализирана, а информацията, която използвате е разпръсната по компютрите, това ще доведе до намаляване на сигурността и трудното архивиране на документите. Компютел ООД може да ви предложи решение и консултация относно централизирането, контрола и управлението на процесите и информацията, както и съхраняването на тази информация и опазването й.
Нашите сертифицирани специалисти ще Ви посъветват как да изградите политики и системи за информационна сигурност в организацията Ви.
Когато имате нужда от сървъри и работни станции (маркови или асемблирани) е необходимо да изберете точните характеристики и параметри според натоварването и приложенията, които използвате за ежедневната си работа, екипът на Компютел с удоволствие ще Ви предложи подходящото решение.

Компютел дава консултаци по изграждане на вътрешно-фирмени телефонни централи, структуриране и изграждане на видео-наблюдение и контрол на достъпа.